ДА ОРГАНИЗИРАМЕ НАЙ-МАСОВОТО РЕКОРДНО ГЛАСУВАНЕ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ

Днес бях поканен в една много интересна група във Facebook, чиято кауза си струва да подкрепим.

________________

Цитирам:

Ясно е, че врагът ни прави всичко възможно, за да не гласуваме!

Неотварянето на допълнителни избирателни секции в Германия е поредното доказателство.

Как ще отговорим ние на поредния удар? Защо не с организиране на най-масовото РЕКОРДНО ГЛАСУВАНЕ за парламентарни избори в историята на България, а защо не и в ЕС.

Ако постигнем такава рекордна избирателна активност, МОЖЕМ да ги затрием в историята всичките от тройната мафия. Ще ударим тежко бюджета за купуване на гласове. Можем да променим хода на историята!

ЦЕЛТА на участниците в тази група е да мобилизираме възможно най-много хора за изборите и да занижим процента на купените гласове.

ЦЕЛТА е да не позволяваме повече нашите български народни представители и бъдещето ни да бъдат определяни от купените гласове на цигани, мюсюлмани и най-бедното зависимо българско население, поробени от цигански барони, турски феодали и български мафиоти.

ЗА ДА УСПЕЕМ, в оставащите седмици трябва всеки да се раздаде за каузата във форумите, фейс бук, яху, гугъл и други групи, скайп листи и т.н., така че призивът на нашата група да достигне възможно най-много хора до 5 ЮЛИ!

Нека всеки един родолюбив отговорен българин се включи в тази масова инициатива. Нека да ги изненадаме, да ги ударим здраво, както никога до сега. После сме на морето и ще отпразнуваме края на тройната мафия… на морето…  на това море, което е останало от строежи и заменки.

Присъединете се и Вие като кликнете тук или просто отидете на 05.07.2009 да гласувате.

Тази група е в отговор на други интересни групи, а имено:

Гласуване без граници

За избирателни секции във всички градове и за пълна прозрачност!!!

Author:
I'm a marketing and communications guy living in Sofia, Bulgaria. Here you may follow my thoughts and philosophy on life, love, consciousness, some cash, and everyday liberation. And desire. Because everything gets back to desire.
Comments
 • Трябва всеки да даде гласът си, той е важен! Благодаря на автора, че ми показа групата във Фейскуб, вече съм неин член.

 • Хайде да им покажем, че дори и да се опитват да ни откажат, ние ще отидем ако се налага в друг град и пак ще гласуваме!

 • И аз съм “ЗА” :))) и си мисля, че на тези парламентарни избори това ще бъде постигнато. Бях потресена като видях, че са отказали да има допълнителни секции. И ако не ме лъже паметта 250 секции в други държави, от които 130 (мисля) в Турция. Това е безумие пълно..

 • Здравейте,

  малко за настроение – http://vbox7.com/play:4ce34b92

  Тук е песента от 90-те г. на Асен Гаргов “Развод ми дай” /Става дума за развод с БСП/, която се лееше по митингите и шествията на Съюза на демократичните сили:

  … Развод ми дай, развод ми дай
  и повече не ме мъчи,
  вземи панелите, трабанта,
  но въздуха ми остави…

  ВСИЧКИ ОТИВАМЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ПРОМЯНА И ЗА ДА ОБЪРКАМЕ СМЕТКИТЕ НА СТАТУКВОТО И ДАДЕМ НОВА НАСОКА НА РАЗВИТИЕТО НА НАШАТА БЪЛГАРИЯ!

 • Подкрепям изцяло идеята масово да гласуваме, като мощен отпор на досега управляващите ни!

 • Искам само да ви припомня, че с разните му там фасебуци и тем подобни зимата бяха организирани едни протести пред народното събрание. Ако все още ги помните – на тях идваха по 100тина души. Някак си не съм чул чрез фасебука някой да е постигнал нещо, освен да си загуби времето. Аз съм песимист, че ще спечелите закоравелите негласуващи. Тяхната логига, що се отнася до избори, не се поддава на обяснение и не може да бъде оборена.

 • Здравейте, куку!

  Според мен “закоравелите негласуващи” така или иначе не могат да бъдат убедени във важността на това начинание. Тях да ги оставим…. според мен тук групата от хора, до които има за цел да достигне тази група от фейсбук, са младите хора, общуващи помежду си в такива социални мрежи като фейсбук, които до сега примерно много, много не са се замисляли има ли смисъл да се гласува, не им е хрумвало, ако са в чужбина, че може би си струва да направят някакви усилия и да отидат примерно в някой друг град да упражнят правото си на вот. И след като чрез фейсбук видят колко от приятелите им се ангажират, със сигурност ще има такива, които да си кажат: това е интересно и има смисъл, защо да не го направя и аз!
  Аз съм реалист и не смятам, че страната ни ще се оправи дори и при 100% избирателна активност….просто аз се чудя дори за кого да гласувам, всички са ….. както и да е. Но ако се организираме и наистина постигнем една забележително висока избирателна активност, това би било знак за всички, че има надежда нещата да започнат да се променят, има хора, на които наистина им е писнало от безхаберието на политиците и наглостта им! Вярвам, че ако това начинание успее, то ще има дисциплинираща функция спрямо политиците ни в България, както и представителите на страната ни в чужбина! И от тук нататък биха се замислили преди да пристъпят към някои от безумията си, като примерно да забранят малко преди изборите на гласоподавателите в чужбина да гласуват мажоритарно!

  Поздрави
  Станила

 • Достатъчно е само хората със средно и висше образование да отидат да гласуват и ще постигнем целта си да дисциплинираме политиците, особено тези, които ни управляваха през последния мандат.

  Младежта е велика сила. Тя трябва също да гласува масово.

 • Допълнение към предния ми пост: със сигурност гласността, която дава фейсбук на този проблем ще накара хора, които по принцип не се интересуват и не гласуват, този път да го направят, било то и само ей така напук на тези, които имат интерес хората да не гласуват и полагат усилия ние в чужбина да не можем примерно.

 • Дали ще гласуват 30%, 50% или 100%, разликата ще бъде единствено в представителството на турците. При масово гласуване ДПС ще има значително по-малко депутати, докато останалите основни играчи ще запазят съотношенията на представителите си в новото Народно събрание. Във всеки случай предизборните клипове на “Синята коалиция” как ще управлява след изборите, са чудесна илюстрация на поговорката “гладна кокошка просо сънува” :). За голямо съжаление отново ще управлява “Шведстата тройка”, защото на бат’Бойко няма да му стигнат съюзници за 50%+1 глас 🙁

 • Благодаря на автора.
  Пълна подкрепа “ЗА”

 • Твърде непрофесионални коментари. ГЕРБ,СДС, ДСБ, БЗНС и Демократическата партия гласуват в Европейската народна партия и имат сходни политики. Тогава защо е този плач? Естествено, че правителството ще бъде между ГЕРБ и Синята коалиция и ще бъде сменена посоката на развитие на България – център-дясно!

  ГЕРБ вероятно ще бъде първата политическа сила отново, както и на Европейски избори 2009.

  Любима Йорданова, политолингвист, евролингвист

 • аз мисля, че трябва да направим една листа от рода на 10 причини за който трябва да гласуваш! Така да са подредени, че да се подбудят патриотичните мисли, да се накарат всички да повярват в себе си, че могат да повлияят с едничкия си глас! И тази листа да се подплати с българското знаме, с този текст за рекордното гласуване и да е добре пасваща на един DIN-A4 лист. Това нещо, да се опитаме с всички контакти, които имаме в БГ да го разлепим из села и паланки :), из университети най-вече, защото младите са тези, които псуват и не вярват че с гласа си могат да направят нещо. Ако успеем да направим верижна реакцияи всеки да разправя от уста на уста, ще се получи. Все пак успяхме да направим верижна реакция и с темата по забраната за откриване на секция за гласуване в ДЕ. Само във Facebook няма да е достатъчно!!!

  Поздрави!
  Ради

 • Програмата на Синята Коалиция за изваждане на България от кризата:

  Осигуряване на свежи пари за иономиката-чрез усвояване на еврофондовете, за стимолиране на производството и съживяване на пазара.
  Осигуяване на 2 млрд. Евро финансиране за безнеса през банките.
  Увеличаване потреблението на български стоки за 2млрд.лв. като се увеличи покупателната способност, чрез намаляване на ДДС,ниска ставка за лекарствата и възтановяване на облагаемия минимум.
  Спиране на нарастването на базработицата до 2010г чрез намаляване на осигурителата тежест и разноските на работодателите.
  Защитаване доходите чез намаляване на данъка за еднолични търговци от 15 на 10 процента.
  Увелечаване на пенсиите с 20% чрез преизчисляване на всички пенсии на база 2008г.
  Освобождоване от ДДС покупка на първо жилище.

  Време е за добрите !!!!
  Гласувайте за СИНЯТА КОАЛИЦИЯ С БЮЛЕТИНА № 19

 • Избирателната активност е най-сигурният начин политиците да мислят за последствията от действията си и да заработят по-добре (тези, които могат)… За това не въвеждат задължително гласуване и за това не правят изборите през седмицата, което ще реши проблема с купуването на гласове до голяма степен.

  Гласувайте и убедете хората около вас да гласуват, за да покажем, че вече и ние избирателите се променяме, защото, нали знаете: “Всеки народ има такива управници, каквито сам си е заслужил”

  Поздрави на всички във Фрайбург! Поставете рекорда!

 • :)Пресъединявам се от сърце и разпространявам призива. А тези, които подкрепим, ще им търсим сметка да реализират, каквото обещават

 • Само така трябва!
  Не че не вярвам на Интернет – агитацията, но най-сигурно е всеки лимчно да уговори колкото може повече познати и приятели да гласуват. Аз така правя. Дано поне няколко гласа допълнително да спечеля.
  естествено, в синьо…
  ВРЕМЕТО Е НАШЕ!!!

 • Спасението е в масовото гласуване. За следващите избори да настояваме за задължително гласуване, в работен ден, при конкретни и строги правила – особено срещу изборния туризъм и фантомните гласове. Дреме е за истинска демокрация!

 • Спасението е в масовото гласуване. За следващите избори да настояваме за задължително гласуване, в работен ден, при конкретни и строги правила – особено срещу изборния туризъм и фантомните гласове. Време е за истинска демокрация!

 • Здравейте всички!Госпожо Любима Йорданова БРАВО!Върнахте ме в началото на демокрацията.Какъв ентусиазъм и какви надежда бяха.А хората бяха усмихнати и МНОГО СПЛОТЕНИ.Мили хора от нашето поколение и вие младите гласувайте,гласувайте,гласувайте.Триглавата ламя разчита на нашата пасивност и разединение,за да е пак на власт и пак да ни лъже ,краде и мачка.Да не им позволим!

 • Песимистите че чрез Интернет,Фейсбук и др.не може да се постигне организация не са прави.Това е голяма сила и бърза комуникация.Съвсем скоро в началото на юни чрез Фейсбук бяха събрани пари за лечението на Радо на когото изтичаше времето за спасение.И още много примери има за това.Не се отказвайте а да действаме всички кой с каквото може.Няма време

 • Аз ще гласувам, гласувай и ти,за да постигнем следните цели:
  1. Да поправим историческата несправедливост червени бабички да избират червени олигарси. Може ли някой да ми каже какъв социалист е например Р.Овч. или Гергов от Пловдив?
  2. Да изтръгнем ДПС-то от държавната и европейската хранилка! Стига толкоз пари от еврофондове за Ахмед бей и Емел ханъм!
  3. Преразглеждане на делата за имотите на лицето Кобурготски, защото те са били дадени от държавата на интендантсвото за издръжка на двореца и никога не са били царска собственост. Присвояването им си е грабеж, нали?

 • Винаги сам гласувал .Този път пак ще е така . Ще гласувам за БОЯН РАСАТЕ ! Да троината коалиция повече не трябва да идва на власт! НО СДС е същата стока!Но бившите седесари се оказаха много по нормални хора в сравнение от лектората на БСП- да виждаш че партийната върхушка е неспособна,куромпирана и не и пука за хората и те сляпо да я поддържат е на това му се казва лумпени ! ГЕРБ се съмнявам че ще имат волята да върнат вярата на хората в ДЪРЖАВАТА И ИНСТИТУЦИИТЕ !

 • гласувайте по съвест!
  кой за кого ще гласува да гласува!
  защо трябва да го пишите тук!
  агитация ли е това?
  ГЕРБ,СДС,БСП…ще ги видим след 5 юли!
  но до края на годината едва ли ще се състави новото правителство!!!

 • Г-н Ст.Димитров ако обичате преведете коментара си!
  Моля ви!!!

 • Гласувайте по съвест,но и с разум.Важно е да се гласува,но е и важно да не се разпилеят гласовете при партии,които няма никаква вероятност да влезат в парламента.Тогава все едно,че нищо не сме свършили.Онези дето ги водят под строй да гласуват ще отидат и начело щи излязат точно тези които искаме да махнем от властта.Мисли и гласувай!

 • vsi4ki istinski bulgari triqdva da glasuvat dori i bez dase zamisliqt,tyva zasiqga ne samo durjavatu ni no i na6ite deca tu i dori samite nas ….. Tu zatyva tredva dase glasuva,i da se premahnat izmamite v durjavatu ni….Nodokoga 6te se turpi tuva.???

 • Аз ще гласувам! Има смисъл! И затова трябва да сме по упорити.

 • SHTE GLASUVAM ZA GERB,,, DOGAN DA SE IZSELVA V TURCIQ,,,TUK E VELIKA BALGARIQ :))

 • Tova koeto sam naisala za ideite na Sinqta Koaliciq ne e s cel da nakram nqkoi da glasva za tax,zastoto v kraina smetka vseki si reshava i kakvoto i da se goori ili pishe ,kogato si reshil che ste glasuvash za nqkoi ste go napravish!Az prosto izkazvam stanovisteto si edin vid za da kaja zasto iskam da glasvam tochno za tazi partiq i kavo me e privlqklo v neq.Za men e glupavo madite xora da podkrepqt nqkoq politicheska sila bez da znae nisto za programata im ili zastoto mediinata ataka e tolkova golqma che im e promila mozaka!Prosto xorata trqbva da sa po zapoznati i razbira se da glasyvat po savest, a ne parviqtkoit,koito predloji pari ili drgo da se ptdavat!

 • Предлагам всеки да копира и препрати това послание до хората в Skype листата си! :

  ДА УЧАСТВАМЕ В НАЙ-МАСОВОТО , РЕКОРДНО ГЛАСУВАНЕ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ!
  Да намалим броя на купените гласове , като гласуваме масово!

  За да успеем , в оставащите дни , трябва всеки да се раздаде във форумите , фейс бук , яху , гугъл и други групи , скайп листи и т.н., така че призивът ни да достигне до възможно най-много хора до 5 ЮЛИ!
  Нека всеки родолюбив българин да се включи в тази масова инициатива.Да унищожим триглавата ламя!Можем да променим хода на историята!

 • Как да се гласува така че никой от политиците да не получи гласа ти? Доган, Кобурготски, Костов и Борисов са поредните кукли. Къде е кукловода?
  Как да се покаже от хората че не ги искаме тези без да могат да ни бламират. Невалидни бюлетини – не става!
  Измислете го предложете го и имате моя глас.

 • Даже и по три пъти да гласуваме все същият праз.Откога политиците командват в България?

 • “ДА УЧАСТВАМЕ В НАЙ-МАСОВОТО , РЕКОРДНО ГЛАСУВАНЕ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ!”

  Идеята е прекрасна. Но апелирам не просто да се гласува, а да се гласува умно.
  Какво означава умно.

  Гласувайки за партия която не влиза в следващия парламент е загубен глас. (http://e-vestnik.bg/6283 това интервю с член на ЦИК който обяснява как функционира системата). Тоест за разпределението на депутатските места се броят само гласовете за партиите минаващи 4% бариера.

  “ЦЕЛТА е да не позволяваме повече нашите български народни представители и бъдещето ни да бъдат определяни от купените гласове на цигани, мюсюлмани и най-бедното зависимо българско население, поробени от цигански барони, турски феодали и български мафиоти.”

  Какво ще рече това, кой влиза в тази категория:
  1. ДПС – без коментар
  2. Лидер – партията на “енергийния бос” и мафиот Христо Ковачки е готова на всичко за да влезе в власта и да баде част от тройната коалиция с БСП,ДПС и НДСВ. Тя доказано купува и принуждава работниците да гласуват за нея. Също има и малък шанс да премине 4% бариера.
  3. НДСВ – има сериозни подозрения за преливане на гласове от ДПС (голяма част от контролираните от ДПС цигански махали както и доста неграмотни турски села са гласували за царя на предходните избори. Защо? Ами много просто Доган помага на Царя да влезе в парламента с цел да се запази тройната коалиция. След кръга от фирми сега Доган си прави и кръг от партий (има съмнения и за преливане на гласове към Лидер)
  4. АТАКА – партия финансирана от Русия и ДПС с цел да се консолидира турското малцинство и да се ползва като резерва за БСП (спомнете си как заради 4 гласа от АТАКА щеше да бъде избрано първото правителство на Станишев с мандата на БСП и коалиция само с ДПС) В момента в партията има големи скандали за купуване на места в депутатските листи от местни олигарси. http://www.dnes.bg/politika/2009/06/17/mitko-dimitrov-ot-ataka-siderov-prevyrna-partiiata-si-v-eood.72828
  5. РЗС – партия менте на сините. Бори се с корупцията финансирайки кампанията си и включвайки в депутатските си листи хора намесени в корупция. Готова на всичко за да влезе в властта.

 • Благодаря ви за идеите!!!
  Ще гласувам в една от секциите зад граница,/не е в Турция/:-)но така и не мога да реша за кого?!?!Изчетох всичко,каквото е изписано до сега,чета и онемявам от предизборните събрания и казаното от сегашните лидери,че те са най-успялата коалиция,която извежда България в тази световна криза…нямам думи?!

 • Проверете си ЕГН-тo дaли се вписва прaвилнo или умишленo се греши!!…

  Рязко увеличение на двойното гласуване и грешки в избирателните списъци се очакват на предстоящите парламентарни избори, прогнозират специалисти по изборните технологии.
  Основният проблем е, че за първи път ЕГН на избирателите ще се вписват на ръка в избирателния списък. Досега в избирателните комисии получаваха от ГРАО списъци с трите имена и ЕГН.
  При последните промени в закона за избиране на народни представители, направени набързо през април 2009 г., обаче изрично бе посочено, че ЕГН ще се вписват на място. Ахмед Доган – e aпостолът на новата свобода!
  Според специалистите това със сигурност ще доведе до грешки – било умишлени, било заради нечетлив почерк.

  Ситуацията ще е най-тежка при мажоритарните кандидати, където един глас може да се окаже решаващ.
  “ГРАО има начин да установи кой ЕГН е сбъркан и кой е истински”, обясниха от ЦИК. Това обаче ще стане възможно едва при проверката за двойно гласуване, която започва минимум месец след вота и трае поне месец-два. Дотогава резултатите от изборите ще са отдавна оповестени и парламентът ще е конституиран.

  Проверете си ЕГН-тo дaли се вписва прaвилнo или умишленo се греши!!…

  Дори да бъде установено, че има много умишлено сгрешени ЕГН, ще е късно да се променят резултатите от вота. Освен това гласът на нарушителя не може да бъде анулиран, защото не може да се установи със сигурност за коя точно партия или кандидат е гласувал.
  Избирател, чийто ЕГН е сгрешен в списъка, няма как да подлежи на санкция, тъй като не той го попълва. Членът на секционна комисия, който е допуснал грешката, винаги може да се оправдае.
  Възможността за безпроблемно двойно гласуване – у нас по постоянен адрес и в съседна държава, също е съвсем реална. По закон за вот в чужбина не се изисква удостоверение за гласуване на друго място.
  Достатъчно е да се представи само документ за самоличност.
  При проверката за двойно гласуване регионалните поделения на ГРАО въвеждат имената на всички гласували и ги пращат в София за анализ. Съпоставката ще се усложни, ако има сгрешен ЕГН.
  От ЦИК признаха, че на предни избори повечето от хванатите в двойно гласуване, средно по 1500 на вот, са гласували и в България, и в Турция. Има обаче и случаи на хора, упражнили вот на две места в страната. Според чл. 168, ал. 2 от НК нарушителите се наказват с пробация и глоба от 50лв.
  Ахмед Доган – e стратегът и “aпостолът” на новата свобода!
  Рекордно много изборни секции ще бъдат разкрити в Турция за изборите за Народно събрание на 5 юли. От общо 252 места за гласуване половината ще бъдат в Турция – 123. Това съобщи зам.-министърът на външните работи Милен Керемедчиев. Посланикът ни там е предложил да бъдат разкрити секции в Анкара, Истанбул, Одрин и Бурса.
  За тези избори Министерството на външните работи предложи на Централната избирателна комисия (ЦИК) да одобри разкриването на секции в 62 държави. В Испания се очаква да бъдат разкрити 15 секции, във Великобритания, Германия и Франция – по шест. В САЩ ще има пет секции за гласуване, толкова ще са и в Русия. В Италия и Белгия – по четири. Посолствата ни са предложили да има по една секция в Австралия, Япония и ЮАР, по две – в Китай, Канада и в Афганистан. Две секции ще има и в Македония – в Скопие и в Битоля.

  Проверете си ЕГН-тo дaли се вписва прaвилнo или умишленo се греши!!…

 • Колко голяма е България та са създали толкова много партии?Та това струва ми се е умишленно предварително обезсмисля вота.Кому е нужно това?тав действитлност партиите са 4 Герб Атака БСП и ДПС всяко отклоняване на вот е в полза на ДПС това е самата истина Доган много хитро е подложил динена кора и който не я види неминуемо ще се подхлъзне.Внимавайте братя българи трябва да му дадем да се разбере че не е бог

 • Като гледам колко селища и то доста многолюдни в североизточна България ще подкрепят ДПС ми се плаши окото.Асамо това ли?Колко хора с двойно гражданство от Туция ще гласуват по 2 пъти?Трябва сериозно да осмислим вота си. Да го направим или нищо хубаво не ни чака.

 • Гласувайте нека да отстраним триглавата ламя!!!!За всички ,които се чудят само ще им кажа-Гласувайте това е важно!Нашият глас решава съдбата ни!!!Нашият глас е гласът на разума способен да защити нас и семействата ни.Нека този пат да не позволяваме не някой друг да решава вместо нас,как да живеем!!!

 • Колко много мъка и безсилие има в думите на всички.Все едно че чета епизод от романа “Под игото”.Това нещо с случва ще се случи и на тези избори.Българин съм и дълбоко уважавам турците,затова че успяват да ни покажят поредния урок по прагматичност,хитрост.Ние сме генетично увредени за да не можем да си създадем нормална държава нормален живот както другите народи.Призовавам всички макар да съм никой да го прави това,и навярно няма да се случи да отидат и да гласуват на изборите…Сигурен съм че при какъвто и да е резултата от изборите няма да се случат чудеса…няма кой да го позволи???Всичко е в наши ръце но няма да го направим защото сме Българи…БОГ да ни пази…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.