Кандидати за Парламентарни Избори 2009

Изображение: IvanYanakiev.com

Към резултатите от Парламентарни Избори 2009

Тази седмица (на 05.07.2009 – неделя) ще се проведат изборите за народни представители 2009.

Пълна информация около начина на гласуване, прочетете тук:

Парламентарни Избори 2009 – Как ще гласуваме?

Ако все още не знаете за кого ще гласувате, ето пълните списъци на кандидатите за народни представители в българският Парламент. Избирателните листи представят партиите, избирателните райони и мажоритерните кандидати.

Листите на кандидатите в Избори за Национален Парламент 2009 са подредени по номера на изборната бюлетина.

Бюлетина Nr. 1. Политическа партия „Ред, законност и справедливост“

“Ред, законност, справедливост” е основана през декември 2005 г. по време на последния конгрес на НС-БЗНС, на който се решава да се създаде нова партия. Неин ръководител (председател) става бившият конституционен съдия Георги Марков. Яне Янев е избран за главен секретар.

РЗС участва в парламентарните избори през 2005г. като част от коалицията ОДС. На изборите за президент през 2006 г. партията издига кандидатурата на Марков за президент и той получава 2,71% от гласовете. Марков си подава оставката като председател на РЗС. На конгреса на партията през септември 2007 за председател е избран Яне Янев.

На изборите за Европарламент през 2007 г. РЗС издига начело в своята листа кандидатурите на петте медицински сестри, осъдени на смърт в Либия, д-р Здравко Георгиев и журналиста Васил Сотиров. ЦИК обаче не вписва шестимата медици с аргумента, че те не са пребивавали в България или друга страна от ЕС през последните 2 години, както се изисква от избирателния закон.


Бюлетина Nr. 2. Политическа партия „ЛИДЕР“

Партия “Либерална инициатива за демократично европейско развитие – ЛИДЕР” е вписанa в специалния регистър за политическите партии при Софийски градски съд на 24 юли 2007 година. “Лидер” определя себе си като партия на свободните, трудолюбиви и предприемчиви хора в България, на професионалистите на всяко работно място – в индустрията, селското стопанство, услугите, науката и културата.

Основни принципи на партията са: върховенството и равенството пред закона; икономически патриотизъм и предприемчивост; Качеството на управление и качеството на живот.

Сред основните ценности на “Лидер” са: животът, здравето, трудът, инициативността, образованието, децата, семейството, сигурността, стабилността, достойнството и духовното развитие.

На 2 ноември 2008 г. “Лидер”, ВМРО и Земеделският народен съюз (ЗНС) подписват политическо споразумение за създаването на ново политическо движение, наречено “Напред”.

На 22 април 2009 г. партията напуска движението. Според пресаташето на “Лидер” причината за оттеглянето на движението не е по-високият праг за влизане на коалициите в НС, а спор за регистрацията в ЦИК.

На 11 май 2009, председателят на партията Кънчо Филипов подава заявление за регистрация на политическата формация за предстоящите евроизбори в Централната избирателна комисия.

На изборите за Европейски парламент партията участва заедно с “Новото време”.


Бюлетина Nr. 3. Политическа партия „ГЕРБ“

Граждани за европейско развитие на България (ГЕРБ) е българска гражданска организация, основана през 2006 г. Сдружението е регистрирано в Софийския градски съд в края на март 2006 г. Според Бойко Борисов политическата ориентация на сдружението е дясна.

Териториалната организационна структура на ГЕРБ се изгражда на принципа и в съответствие с административното деление на страната, като включва местни клубове, общински (районни) организации и областни организации. Националните органи на сдружението са национално събрание, председател, изпълнителна комисия и контролна комисия.

Бюлетина Nr. 4. Политическа партия ДПС „Движение за права и свободи“

Движението за права и свободи е центристка политическа партия, създадена, за да допринесе за единството на всички български граждани, като се зачитат правата и свободите на малцинствата в България. Партията е създадена на 4 Януари 1990. От тогава насам ДПС е неизменен участник във всички мандати на Народното събрание. Партията винаги е била ориентирана към политическия център, а своята политическа идентичност определя като либерално-демократична.
Първото участие на ДПС в управлението на страната е в коалиционния кабинет на НДСВ и ДПС ( 2001 – 2005 г.). По време на това управление партията България става член НАТО (май 2003) и бе подписан Присъединителният договор за членство в ЕС (април 2005). След парламентарни избори през 2005 година ДПС съумява да остане съуправляваща политическа сила.

Бюлетина Nr. 5. Политическа партия „АТАКА“

Партия Атака е създадена на 17 април 2005 г. в София, официално регистрирана в Софийския градски съд през юли 2005 г. Тя се самоопределя като патриотична и националистическа.  На учредителния сбор участват над 500 делегати. За председател е избран журналистът Волен Сидеров.

На парламентарните избори през 2005 г. Атака участва като Коалиция Атака заедно с няколко леви партии, поради отказа на съда да я регистрира за да участва самостоятелно на изборите. На парламентарни избори 2005 коалицията печели 296 848 гласа, или 8,93% от всички гласове и 21 места в парламента.
Малко след създаването през април 2005 г. партията представя своята политическа програма с изготвянето на своите т.нар. “20 принципа” и “Програмна схема”.

Лидерът Волен Сидеров се регистрира за кандидат президент на България за изборите през 2006 г. с кандидат вицепрезидент Павел Шопов. На първия тур се класира втори в надпреварата с 21,5% или 597 175.Гласовете спрямо парламентарните избори са нараснали над 2 пъти.

На първите за България избори за евродепутати през 2007 г. Атака с 14,22% се класира на 4 то място след ГЕРБ, БСП и ДПС и има 3 представители в европарламента – Димитър Стоянов, Слави Бинев и Десислав Чуколов.

Бюлетина Nr. 6. Коалиция от партии КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

На 14 април 2009 г. е подписан договорът за създаване на Коалиция за България за участие в изборите за Европейски парламент.

В коалицията влизат БСП, партия “Български социалдемократи”, Движение за социален хуманизъм, Земеделския съюз “Александър Стамболийски”, партия “Рома”, Комунистическата партия и Патриотичната партия “Нова зора”.

Листата с кандидати на партията за евроизборите е утвърдена на пленум на ВС на БСП на 13 май.

Българската социалистическа партия е наследник на създадената на 2 август 1891 г. на връх Бузлуджа Българска социалдемократическа партия, обособена през 1903 г. в Българска работническа социалдемократическа партия (тесни социалисти). Сред основателите и най-изявените дейци в историческото развитие на партията са: Димитър Благоев, Георги Кирков, Христо Кабакчиев, Георги Димитров и много други.

От създаването си БРСДП е лява европейска партия. През 1919 г. се преименува в Българска комунистическа партия (тесни социалисти) и се присъединява към Комунистическия интернационал. След държавния преврат през 1923 г. БКП е забранена и фактически две десетилетия работи в нелегалност. След 9 септември 1944 г. БКП става ръководна сила в политическия, установява монопол върху властта, идеологията и информацията.

На 10 ноември 1989 г. реформаторските сили в ръководството на БКП стават инициатори за отстраняването на Тодор Живков от поста генерален секретар на ЦК на БКП и впоследствие от поста председател на Държавния съвет на НР България. Започва преходът на България към демократично обществено устройство и към пазарна икономика.

В началото на 1990 г. БКП обявява желанието си да се реформира в партия на демократичния социализъм. След общопартиен референдум тя се преименува в Българска социалистическа партия (БСП). Поема и политическата отговорност за управлението на страната през периода 1944-1989 г. А с новата програма на партията, тя се легитимира пред българското общество като нов тип социалистическа партия.

БСП е парламентарно представена във Великото народно събрание през 1990 г. Съставя правителства с министър-председател Андрей Луканов (февруари – септември 1990, септември – декември 1990), Жан Виденов (януари 1995 – февруари 1997).

На парламентарните избори през 2001 е част от “Коалиция за България”. Президентът Георги Първанов е бивш председател на Висшия съвет на БСП. След като Първанов заема поста, на 15 декември 2001 г. 44 конгрес на БСП избира за председател на Висшия съвет на БСП Сергей Станишев. През юни 2002 г. 45-ят конгрес на БСП го преизбира като председател.

По време на председателството на Сергей Станишев през октомври 2003 г. БСП става пълноправен член на Социалистическия интернационал, а от май 2005 г. – на Партията на европейските социалисти.

На парламентарните избори през 2005 БСП отново е част от “Коалиция за България”, като получава най-много гласове. След дълги преговори се сформира широка тристранна коалиция с НДСВ и ДПС по формулата 8:5:3.
До 16 август 2005 г. Сергей Станишев е председател на Парламентарната група на Коалиция за България. На този ден е избран от българския парламент за министър-председател.

Бюлетина Nr. 7. Политическа партия „Съюз на патриотичните сили „ЗАЩИТА“

Съюз на патриотичните сили и воините от запаса “Защита” приема настоящото си име – Съюз на патриотичните сили “Защита”, на 11 декември 2005 г. в София. За председател е преизбран Йордан Величков, а главен секретар става Стефан Стефанов. Избрани са 66 членове на Националния съвет и 14 членове на Контролно-ревизионната комисия.

На първото си заседание Националният съвет избира за заместник-председатели Петър Берон и Димитър Йотински.

Бюлетина Nr. 8. Политическа партия „НДСВ“

Обръщението на Симеон Сакскобургготски от 6 април 2001 г. слага началото на НДСВ като движение с нова политика и идеи.

Същата година е изградена коалиция с Партията на българските жени и Движение “Оборище” за участие в парламентарните избори и движението печели вота с 43 на сто от гласовете. Парламентарната група на НДСВ номинира Симеон Сакскобургготски за министър-председател и му е връчва мандат за съставяне на правителство. През юли 2001 г. е постигнато споразумение за коалиционно управление с ДПС. На 6 април 2002 г. НДСВ се преобразува в политическа партия с лидер Симеон Сакскобургготски – сега е партия Национално движение стабилност и възход.

НДСВ реализира европейското и евроатлантическото членство на България. На 25 април 2005 година Симеон Сакскобургготски слага подписа си върху Договора за присъединяването ни към Европейския съюз.
На парламентарните избори през 2005 г. НДСВ губи над половината от гласовете, получени през 2001, но остава втора парламентарна сила и участва в управлението в коалиция с БСП и ДПС.
На частичните избори за Европейски парламент през 2007 в България, НДСВ получава 6.27% от гласовете и правото да изпрати един народен представител в Европейския парламент – Биляна Раева. Повече гласове получават ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака.

Бюлетина Nr. 9 – Регистрацията е анулирана с решение на ЦИК № НС-160


Бюлетина Nr. 10 – “БЪЛГАРСКАТА ЛЯВА КОАЛИЦИЯ”

“Българската лява коалиция” се състои от партиите “Българската левица”, Отечествена партия и “Партия на българските комунисти”. Коалицията е събрала 26 266 подписа на избиратели, подкрепящи регистрацията й.

Бюлетина Nr. 11 – Партия на Либералната Алтернатива и Мира (ПЛАМ)

Председател на партията е Николай Нинов Нинов. Тя е регистрирана от ЦИК на 29 май 2009 г. за участие в изборите на парламент. Събрала е 16 576 избиратели, подкрепящи регистрацията. Явява се самостоятелно с бюлетина № 11.

Името на Партията на либералната алтернатива и мира (ПЛАМ) нашумя след като стана известно, че партията е регистрирала пропорционална листа в Кюстендилски избирателен район с един кандидат за депутат – Ангел Христов, съдружник на мажориталния кандидат в района Пламен Галев. Дупнишките бизнесмени, които изкараха няколко месеца в ареста по обвинение в организиране на въоръжена престъпна група и рекет, са на свобода заради придобития кандидат-депутатски имунитет. Христов е и мажоритарен кандидат на ПЛАМ в Перник.

Бюлетина Nr. 12 – ПП ЗЕЛЕНИТЕ

Партия “Зелените” е основана на 18 май 2008 в град София от български еко активисти. Нейните учредителите смятат, че създаването на новата партия ще подпомогне за появата на работещи и отговорни зелени структура в България. Още от основаването си зелените се обявяват категорично против ядрената енергетика и строителството на новата АЕЦ “Белене”. Партията се противопоставя и на пускането на нови мощности в АЕЦ “Козлодуй”.
Сред основните принципи на “Зелените” са защита и опазване на природата и околната среда.
Утвърждаване и спазване на човешките и гражданските права. Развитие и усъвършенстване на демокрацията като принцип на управление на обществото и държавата. Социалната справедливост като водещ приоритет в съответните функции и политика на държавно управление.

Сред основните си цели партията посочва изграждането и утвърждаването на България като високо развита съвременна държава, равностойна на водещите страни в ЕС и света. Приемането на закони и нормативни актове, гарантиращи максимално опазването на околната среда и осигуряващи защитата й, като България заеме водещо място във формирането на екологичната политика на ЕС. Изработването и въвеждането на образователни програми, които да осигуряват високо ниво на екологична култура и съпричастност на подрастващите поколения и обществото към проблемите на защитата и опазването на околната среда. Изработването и приемането на законови и нормативни пакети, базирани на и осигуряващи приоритетно утвърждаване и развитие на средната класа като основен икономически и обществен лидер в България.

Бюлетина Nr. 13 – “СОЦИАЛДЕМОКРАТИ”

Политическо движение Социалдемократи е регистрирано като политическа партия съгласно чл. 9 от Закона за политическите партии през юли 2000 година.

Към началото на 2005 г. в движението членуват 25 175 души. Всеки един от тях е попълнил и подписал заявление за членство.

През 2005 година ПДС участва в парламентарните избори чрез “Коалиция за България” и има избран eдин депутат – Николай Камов. На местните избори през 2003 г. ПДС взе участие чрез Политически съюз Нова левица с избрани 45 общински съветници и самостоятелно участие с избрани 46 общински съветници или общо 91 съветници.

Движението има избрани 7 кметове на общини и 34 кметове на населени места. Общият принос на ПДС е 55 644 гласа.

С решение № НС-117 от 10 юни 2009 г. Централната избирателна комисия регистрира Политическо движение “Социалдемократи” за участие в предстоящите парламентарни избори. Партията внесе в ЦИК 20 345 подписа на граждани подкрепящи регистрацията.

Участва самостоятелно в изборите за парламент на България през 2009 година с бюлетина № 13.Бюлетина Nr. 14 – Регистрацията е анулирана с решение на ЦИК № НС-159


Бюлетина Nr. 15 – П.П. “ДРУГАТА БЪЛГАРИЯ”

Партия “Другата България” е учредена на 22 март 2009 г. в София. Идеологията й е основана на ценностите и принципите на либералната демокрация, които са възприети в практически всички държави в Европа. За председател е избран Божидар Томалевски.”Другата България” е центристка партия и се определя като политическо формирование на българските емигранти и българите, които живеят като емигранти в родината си.

Партията на българските емигранти “Другата България” получи съдебна регистрация и обяви на намерението си да участва в парламентарните избори.
Към момента партията има вече изградени структури в 26 държави по света, членовете й наброяват около 21 000 души

Бюлетина Nr. 16 – ОБЕДИНЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ (ОБП)

Инициативата за партия “Обединение на българските патриоти” принадлежи на част от членовете на Съюза на българските командоси, не членуващи в други политически партии, чийто служебен статус не противоречи на изискванията на Закона за политически партии.

Учредителната Декларация на Инициативния комитет, в който участват няколко стотин български патриоти, е публикувана на 4 юли 2008 г. във в. “Сега”.

Председател на партия “Обединение на българските патриоти” е Юлий Абаджиев, председател на Съюза на българските командоси, вице-президент на Световната академия на науките по комплексна безопасност.

С Решение номер 71 от 21 май на Централната избирателна комисия партия “Обединение на българските патриоти” стана третата регистрирана партия за участие в изборите за народни представители на 5 юли 2009 г.

Регистрацията на партията беше подкрепена от 27 073 души при изискваните от закона 15 000 подписа.

Бюлетина Nr. 17 – Политическа партия “Национално движение за спасение на Отечеството”

Председател на партията е Тодор Александров Рашев, зам.-председатели са Иван Стоилов Цицелков, Нелко Георгиев Газибаров, а Николай Кръстев Игнатов – секретар. Събрала е подписите на 17 130 избиратели, подкрепящи регистрацията й.

Бюлетина Nr. 18 – Български Национален Съюз – НД

Политическа партия Български национален съюз – “Нова демокрация”. Председател на партията е Богдан Борисов Йоцов, Борис Филипов Иванов е отговорен секретар. Събрала е подписите на 23 374 избиратели, подкрепящи регистрацията й.

Бюлетина Nr. 19 – “Синята коалиция”

“Синята коалиция” е новото име на дясното обединение.

Освен СДС и ДСБ в нея влизат обединените земеделци на Мозер, БСД и РДП.

За парламентарните избори в България Синята коалиция подписа предизборно споразумение с Българска нова демокрация.

Бюлетина Nr. 20 – “За Родината – ДГИ-НЛ”

Коалиция “За Родината” се състои от “Демократична гражданска инициатива” – представлявана от Стефан Димитров Пеев и – “Новите лидери”, представлявана от Иванка Илиева Митева-Ангелова. Коалицията е събрала 29 365 подписа на избиратели, подкрепящи регистрацията й.

Бюлетина Nr. 21 (само за Варна) – Валерия Петрова, независим кандидат

Валерия Петрова е независим кандидат в трети избирателен район Варна, издигнат от инициативен комитет – екипа на “Шоуто на Слави“. Тя получи силна подкрепа от зрителите на шоуто.
На 15 юни Районната избирателна комисия във Варна я регистрира официално за участие в парламентарните избори като мажоритарен кандидат. Благодарение на Инициативния комитет и нейния Предизборен щаб бяха събрани необходимите 10 000 подписа от жители на варненски избирателен район и регистрацията на Валерия е вече факт.

Валерия е родена през 1984 г. в град Варна. На 17 години заминава за Норвегия, където е завършила “Европеистика”. В момента следва магистратура в НБУ – “Дипломация и международни отношения”.

През 2008 г. се явява на централизиран конкурс за младши експерти към Държавната администрация и на 5 януари 2009 г. е първият й работен ден в Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

Тя работи в МРРБ по-малко от три месеца. Въпреки много доброто образование, перфектното владеене на норвежки и английски езици, 25-годишното момиче напуска министерството скоропостижно, заради това, че подава сигнали за неспазване на заповедта, забраняваща тютюнопушенето в сградата на МРРБ. Валерия е получила заповедта си за прекратяване на трудовите взаимоотношения на 26 март 2009 г.

Вижте и БЛОГА на Валерия Петрова

Comments
 • А защо не пише по колко доносници и престъпници има във всяка партия?

 • 24.ІІ.1945г,
  САЩ;
  РЕЧ НА Алън Фостър Дълес, главен шеф ЦРУ, ПРИ НАГРАЖДАВАНЕТО НА ВИСШИ ОФИЦЕРИ ОТ АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ, УЧАСТНИЦИ ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

  До всички нас:

  „Ще свърши войната. Всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всичките сили, всичкото зло на САЩ, цялата материална сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическите страни. Човешкият мозък, съзнанието е приспособено към промяна. Посявайки там хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как?

  Ние ще намерим наши единомишленици, наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод по епизод ще се разиграва грандиозна по своя мащаб трагедия към гибелта на най-непокорния народ на земята, окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание.
  От литературата и изкуството ние например постепенно ще изтръгнем тяхната социална същност, ще отучим художниците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, киното ще изобретяват и прославят най-ниските човешки чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените художници, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма и предателството – с една дума, каквато и да е безнравственост.

  В управлението на държавата ще създадем хаос и бъркотия. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за безпринципността на чиновниците, рушветчийството, всичко, което води до онова, им скимне да правят. Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат издигнати в добродетел. Честността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелица на миналото.
  Простащината и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх на един от друг, предателството, безсрамието, национализмът и враждебността между народите, най-вече враждебността и омразата към руския народ – всичко това най-ловко и незабелязано ще култивираме и то ще разцъфне с кичести цветове.
  Само малцина, малко хора ще се досещат или даже ще разберат какво става. Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. Ще изтръгнем духовните корени на болшевизма, ще опошляваме и унищожаваме основите на родната нравственост. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и ще отстраняваме ленинския фанатизъм. Ние ще се занимаваме с хората още от детските и юношеските им години. Главният залог ще бъде върху младежта. Ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Ето това ние ще направим.
  Всичко това ще извършим под девиза:” Защита на правата на човека и гражданските му свободи…”

  Вече чувам първите гласове, те ще бъдат най-силните, най-ярките и заглушаващи дори собствените си мисли:
  „Глупости, стига с тези „теории на конспирацията”, не говорете и пишете неща, от които не разбирате и никога няма да разберете. Спрете да бъркате в главите на хората с недомислени брътвежи, не се месете в неща, за които не сте дорасли дори да мислите и т.н., т.н., т.н…..”
  И може би ще са прави! От къде на къде, всеки „обикновен човек” ще започне да мисли, да разсъждава, да си вади изводи, че дори и да ги споделя на глас. Той няма как да знае, какво точно са замислили „умните, властимащи и „богоизбрани” народни управници”. И може би ще са прави!
  Но истината е друга! Ако игнорираме тези „теории на конспирацията”, които неизменно, постоянно се появяват ( най-вече малко преди важни събития или решения), нека се замислим, какво ни предстои.
  Идват избори, всеки обещава и увещава: някои викат по митинги, надвиквайки егоцентризма си, други говорят бавно, подчертавайки начетеността си и съмнението, че може да не бъдат разбрани. Има и такива, които се подсмихват и пускат безсмислени иронични нападки за опонентите си, които пък им отговарят в типичен селско-тарикатски стил на всезнаещ бабаит. Има и такива, които колкото и да говорят, нищо не им се разбира, но пък спазват стриктно завещаното държание към „балканджийските потурановци”. А има и други, които само се подсмихват, непрекъснато ги плюят, но все едно благовонно масло ги покапва и пак на тяхното става.
  Но нито един от тях не споменава как ще превъзпита хората…първо себе, а после и хората. Защото каквито и реформи да се обещават, ако няма превъзпитание, резултатът ще е нулев. Отново чувам онези силните гласове: „Кой си ти, че да говориш за превъзпитание, кой ти каза, че ти си възпитан, нима искаш да се върне диктатурата, която превъзпитаваше хората толкова години, а всички ние с толкова труд и лишения отхвърлихме и възтържествува демокрацията и т.н., т.н. …”
  И може би ще са прави! А може би не!

  Когото и да попиташ на улицата, ще ти каже че за всичко са виновни държавата и управниците.
  Хм, първо, държавата се създава от съвкупност от хора, наречени народ. Пет племена с различни насочености не правят държава. А като гледам, не мога да кажа с ръка на сърцето, че сега сме народ. Избиваме се един друг по пътищата, избива ме се по дискотеките, избиваме се, само защото сме се срещнали, избиваме се дори в домовете си, и то с хората, които „обичаме”. Лъжем се, мамим се, крадем се, изнасилваме се, рекетираме се, „глобяваме” се, пребиваме се, изневеряваме си, всеки ден, по всяко време и на всяко място. Единственият начин да „пораснеш” е, правейки „сянка” на някой друг. Всеки е единак и не може да мисли като общност, не че не иска, просто не знае как. Всеки, който има някой лев повече ( най-вероятно придобит чрез измама или кражба) решава, че светът му е в краката, става „ментор” и започва да мачка, за да затвърдява собствената си значимост. И така стигаме до споменатите управници.

  Говорим за тях, все едно са извънземни. А всъщност те са НИЕ!!!

  Исторически погледнато, България не е управлявана от българи много отдавна. Падаме под турско робство при управлението на Шишманския род, които са кумани, след това са турските управници, със всичките им преустройства на държавния им апарат, след това идват руските освободители, след тях се наместват масоните, чрез не случайния избор на една абсолютно чужда нам „аристократична” фамилия , преминаваме отново под тежестта на руския ботуш, но да не отричаме ролята на успешно лавиращия „селски тарикат” който ще еволюира и ще поеме здраво юздите на „демокрацията”.
  Това е нашия типаж: „селския тарикат”, който чрез бабитлък надмогва собствената си скудоумия, карайки околните да се чувстват недоразвити и подтискайки ги, да се самоутвърждава. Той „прецаква”, изиграва и най-вече се възползва от доверчивостта на хората, за да се катери нагоре (според собствената му престава за „нагоре”). Става „мутра”, общински съветник, кмет, депутат, министър. Хората, в слепотата си и придобитото чувство за покорство в стил „преклонена главица сабя не я сече” свикват със всяка негова прищявка, а той се приближава все повече до „обожествяване”. Не се интересува, че с парите, които е присвоил, уж за ремонт на болницата, ще си построи палат със същите размери. Няма значение, че майката с количката не може да мине покрай джипа му, паркиран върху тротоара, само да внимава да не го одраска. Той ще открадне парите за пътищата, ще си купи „Мазерати” и ще го кара по същите тези пътища, които стоят разбити и костват човешки животи. Ще извърши престъпление и докато тече разследването, ще даде пари на себеподобен, който ще му даде депутатски имунитет и ще го превърне във следващия законотворец.

  Това сме ние!!!

  И отново на въпроса, кой ще ни промени?

  И трябва ли?

  И искаме ли?

  И можем ли?

  И ще ни позволят ли?

  Ще избираме нови управници, но различни ли ще са? Родени и израснали при едни и същи условия, кое ги прави различни? Ако имаме нужда от промяна, не трябва ли първо да променим себе си? Няма как да ни се случи нещо хубаво, ако не знаем какво искаме.
  Кой ще ни накара да бъдем горди, самоуверени, силни, истински…..добри, великодушни, обичливи и грижовни, загрижени и подкрепящи се, обединени БЪЛГАРИ ? Кой ще се опълчи срещу самите нас, срещу страховете ни, срещу закостенелите ни разбирания, срещу цялата ни противоречива същност и то е едничката цел, да ни се случи нещо по-добро? Кой ще се опълчи срещу олигархията, парите и властта и с ежедневен риск за живота си, ще направи промените, които всички така щедро обещават предизборно?

  И кой ще го защити и подкрепя?

  Нека излезе напред, да погледне всички откровено ( а не с от репетиран пред имиджмейкърите поглед) и…..да поиска помощ, от нас, защото без нас е обречен на провал. Ако ние продължаваме да сме единаци, значи няма държава, значи конспирацията е проработила или сме най-заспалото племе на земята!

  Бих искал да напиша още много неща, но рискувам да стана отегчителен. Изпращам това писмо на всички медии, защото вие имате реалната власт. Вие сте глашатаите и хората ви слушат. Изгорете го или го публикувайте, няма значение.
  Значение има само….какво ще стане утре с всички нас!

  С уважение и надежда, Николай Стоянов!

 • @ Николай Стоянов

  BRAVO!!!! Az se zanimavam s tezi taka nare4eni “Teoriii na konspiraciata” intensivno ot gore dorlu 2 godini i moga da ti kaja che se opitavam da otvoq ochite na horata okolo moene. Nqkoi me poglejdat s neduumenie, drugi sabujdat instinkta si za samosahranenie i zapochat da tarsqt fakti, da se interesuvat ot logicheski vrazki mejdu sabitiq. Tazi rech na Алън Фостър Дълес e veche istina. Mladejta ni e neuka i brutalna. Horata sa konsumatori i egoisti i t.n. Ne iskam da prodaljavam poneje sarceto mi se sviva kato se zamislq za horata, koito ne iskat da vijdat s ochite si i da izpolzvat razuma si. No trqbva da ima hora kato tebe i mene da se opitvame da izkarame nevejite ot tehniq svqt. Oste vednaj BRAVO – 6te sresta6 hora koito ste se nadsmivat na tebe i tvoite ubejdeniq. NE navejdai glava pred tqh.

  Pozdravi Ani

 • @ Николай Стоянов

  Абсолютно точно и вярно.
  Истината боли…
  …но е за предпочитане.
  Положението е много лошо и аз наистина не знам кой ще ни “оправи”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.