Гласуване в Страсбург за Европейски Парламент 2009


Благодаря на всички, които се отзоваха и дойдоха в Страсбург за да дадат гласа си за тези, които ще защитават интересите им на европейско ниво.

Организацията беше страхотна, служителите в избирателната секция бяха много мили, учтиви и не пестяха сили да оказват персонално помощ на всеки, които се нуждаеше от такава. Нямаше напрежение, нито опити за манипулиране на вота. На всеки поотделно се разясняваха правилата и възможностите за гласуване. Освен това, аз лично бах изключително приятно изненадан от високата избирателна активност и интерес, които предизвикваха дълги опашки пред урната.

 

 

В този ред на мисли искам да благодаря на служителите в Постоянното представителство (ПП) на Република България към Съвета на Европа в гр. Страсбург, Франция за изключителната организация и професионално отношение, което направиха гласуването в секцията приятно и безпроблемно.

 

Вижте малко снимки от мястото на събитието:

Още с наближаването на сградата се виждаше необичайното струпване на хора, в иначе спокойния квартал на Страсбург.

 

В сградата, желаещите да гласуват чакаха търпеливо своя ред… а опашката се увеличаваше.

 

 

Усмихнати служители помагаха на всеки поотделно…

 

 

… а родители показваха на децата си как се гласува.

 

 

В стаята за гласуване всеки един получи инструкции за правилата на вота.

 

 

Въпреки сериозността на изборите за Европейски Парламент 2009, в избирателната секция цареше спокойствие и приятелска атмосфера…

 

 

… но в комбинация с това, се усещаше, че служителите осъзнават отговорността на работата си.

 

 

Комбинацията от всичко това ни направи и изключително щастливи, че подкрепихме фаворитите си.

 

 

А ето и целта…

 


4 responses to “Гласуване в Страсбург за Европейски Парламент 2009”

 1. Крайно време е да се научим да поемаме своята отговорност. Една от формите да предявим своето право на избор, да поставим своите претенции и да изискваме, това е да гласуваме. Не може да недоволстваш, без да си направил най-елементарното нещо… да си гласувал. Само когато имаш гражданска позиция, тогава можеш и да изискваш. Горда съм и съм щастлива от това, че поколението на моите деца, има смелостта да изразява гласно своите позиции и да ги отстоява.

 2. СтраЗбург.
  Как го измисли това.
  Не се излагай.
  Поздрави от Здразбург.

 3. Благодаря за корекцията.

  В интернет се изписва и по двата начина, но наистина си прав, че на български “ss” се произнася като “с”, което прави Страсбург единственото коректно изписване на града.

  Поправих си грешката, благодаря още веднъж за корекцията и се извинявам за неточността.

 4. Iskam da popitam kak moga da polu4a adres i telefon na mejdunarodniq syd v страсбург molq za pomosht speshno e!Blagodarq predvaritelno.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.